Muş'ta Ramazan ayında gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla denetimler artırıldı.
Yapılan gıda denetim ve kontrollerde işyerlerinin hijyen şartına uyup uymadığı, resmi evrakları, ürünlerin son kullanma tarihi, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edilecek.
Denetimlerde önce iş yerlerine uyması gereken kuralları anlatan ekipler, daha sonrasında yapılan denetimlerde kurallara uymayanlara ise ceza işlemi uygulayacaklar.
Ramazan ayında sağlıklı gıdalar tüketilebilmesi için rutin olarak yaptıkları denetimleri daha da sıklaştırdıklarını belirten İl Müdürümüz Ergün Çolakoğlu; "İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gıda denetimlerimizi çok sık yapmaktayız, özellikle de Ramazan ayı boyunca denetimlerimiz mesai mefhumu gözetilmeksizin devam edecek. Gıda üretim ve tüketim yerleri 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu uyarınca denetlenmektedir. Arkadaşlarımız özellikle üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde denetimlerini yaparken ürünlerin muhafazası, etiket bilgileri, hijyen şartları, sağlık kurallarına uyulup uyulmadığı, bunların işletme kayıt belgelerinin olup olmamasını kontrol ediyorlar" ifadelerini kullandı.
Yapılan denetimlerde işletme sahiplerinin ve yetkililerinin eksik noktalarla ilgili uyarıldığını dile getiren Çolakoğlu konuşmasında: "Gıda ve Yem maddelerinin gerek hijyenik şartlarda üretilip, tamamen güvenli olmasını sağlama ve gerekse haksız kazanç sağlamayı amaçlayan taklidin önüne geçmek için piyasa gözetimi ve denetimi yapılmaktadır. Bunun yanında marketlerde, satış yerlerinde çalışan kişilerin hijyene, gıda güvenilirliğine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz" dedi.
Gıda ve Yem Denetimlerinin yanı sıra, tüketicilerin Alo 174 Gıda ihbar hattı ile gelen şikâyetlerinin de süratle değerlendirildiğini dile getiren Çolakoğlu; "Tüm vatandaşlarımıza huzurlu ve sağlıklı bir ramazan ayı geçirmelerini dilerim" dedi.
.