İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından 2016- 2017 I. Eğitim Öğretim Döneminde İlimiz Merkezdeki İlkokul/ortaokullarında gıda eğitimi verildi.
31 Eylül 2016 – 17 Ocak 2017 I. Eğitim Öğretim Döneminde İlimiz Merkez 19 ilkokul ve ortaokulda (3-4 ve 5-6. Sınıflar) olmak üzere toplam 1426 öğrenciye "sağlıklı ve güvenilir gıda temini, kişisel hijyen, alışverişte gıda güvenliği, gıda kaynaklı tehlikeler ve bu tehlikelerin önlenmesi, gıdaları muhafaza yöntemleri, mikroorganizmalarla mücadele yöntemleri, Alo 174 Gıda Hattı ve ekmek israfı" konuları ile ilgili eğitim verildi.
Gıda güvenilirliğini sağlamaya yönelik denetimin yanı sıra, tüketicileri bilgilendirmek, çiftçiler, çocuklar, kadınlar ve gençler için eğitim programları düzlemek de görev alanları içinde bulunduğunu ifade eden İl Müdürümüz Ergün Çolakoğlu; İl Müdürlüğümüzce düzenlenen bu eğitim faaliyetlerinin temel amacı "Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenilir gıdaya ulaşımı konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri içindir. Bu eğitim faaliyeti ile Gıda Güvenliğinin önemini öğrencilerimize aktararak daha çok okula ulaşıp güvenilir gıda temini ve gıda tüketiminin önemi konusunda daha bilinçli, daha sağlıklı ve topluma yararlı bireyler kazandırmayı amaçlamaktayız" dedi.
Belirlenen okullarda slayt gösterimi, animasyonlu kısa film ve müzikle birleştirilerek verilen eğitimin, öğrenciler tarafından keyifle dinlenildiğini ve eğitim sonunda öğrenciler ile teknik personeller arasında soru-cevap şeklinde değerlendirmeler yapılarak eğitimin pekiştirildiğini belirten Çolakoğlu bu eğitimlerin II. dönemde de devam edeceğini belirtti
En İyi Denetici Tüketicidir