İl Müdürümüz Ergün Çolakoğlu'nun Başkanlığında, Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Müdürlüğümüz Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürümüz Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ekrem Özmen ve Toplu Tüketim Sektöründen 11 lokanta temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Ergün Çolakoğlu; Gıdanın riskli olduğunu ve önem verilmesi gerektiğine değinerek, Gıda Denetiminin etkin hale getirilmesi, sonuç alınabilmesi için sektör toplantılarının yapıldığını ve sektörlere gıda mevzuatı hakkında bilgilendirme yapılacağını belirtti.
Konuşmasında etlerin mühürlü ve onaylanmış kesimhanelerde kesilmesi gerektiğine değinen Çolakoğlu, " 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 2016 yılı itibariyle İşletme Kayıt /Onay Belgesi almayan ve Bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırı satış yapan ve izlenebilirliği sağlayamayan işletmelere cezai işlem uyguyacağız" dedi
Daha sonra yerel sektör işletmecileri sektör ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Bunların çözümü konusunda karşılıklı olarak fikir paylaşımı yapıldı.
Toplantı, İl Müdürümüz Ergün Çolakoğlu'nun, Güvenilir Gıda Zincirinin devamlılığını sağlamak amacıyla işletme çalışanlarına eğitim verilmesinin ve tüketiciye sağlıklı ve hijyenik gıda sunulmasının işyeri yetkilisinin görev ve sorumlulukları arasında olduğunu belirtmesiyle sonladı.